Партньори

„В света на музиката с ударни инструменти"
Образователен проект на Фондация
Европейски културни проекти

В днешното общество, където електрониката и медиите са окупирали огромна част от духовното пространство на личноста и са част от връзката на индивида с външния свят, е от първостепенна важност да бъдат запазени корените и връзката на децата с автентичните форми на изкуството. Пробуждането на техния интерес към класическите форми на музиката и изкуството като цяло би било чудесна алтернатива на агресивно настъпващите заплахи за младите хора - наркотици, престъпност, отчужденост...

Фондация Европейски културни проекти със своя проект „В света на музиката с ударни инструменти" дава нетрадиционна и интересна алтернатива за обучение и забавление на българските младежи и ученици.

„Идеята за проекта възникна преди години, когато концертирайки с перкусионен Ансамбъл „Полиритмия", наблюдавахме с какъв интерес учениците посрещат живите изпълнения на групата и техния буден интерес към музиката и ударните инструменти като цяло" - споделя изпълнителния директор на фондацията А.Цветков.

Консултанти на проекта са изпълнителите от Перкусионен Ансамбъл „Полиритмия" - световно популярен ансамбъл, концертирал в над 20 страни от които: Бразилия, Япония, Куба, Люксембург, Франция, Германия, Тунис и много други.

Какво представлява проекта:

За повече информация, моля свържете се с нас :02/ 958 9999

Снимки от събитието може да разгледате тук »